Korálci se rozjedou k moři, míří do chorvatské Vodice

01.09.2003 19:47

Z centra Rokycanska do chorvatské Vodice dnes autobus přemístí zdravotně postižené děti z klubu Korálky. Za hranice jedou i rodinní příslušníci, které klub (sdílí ve Žďáru) zároveň sdružuje.
Po psychorehabilitačním pobytu v Třemošné je tu druhá příležitost, jak si nejen upevnit zdraví, ale také si v kolektivu kamarádů užít legrace. A pokud jde o to zdravíčko, k jeho posílení poslouží hlavně koupele a cviky prováděné pochopitelně v mořské vodě.
„Díky nadačním penězům, které byly rozděleny mezi děti a jejich průvodce, je možné, aby se k moři vydali společně celé rodiny. Jinak by si to tří až čtyřčlenná rodina, kde matka většinou kvůli opatřování nemocného dítěte nedělá, těžko mohla dovolit,“ seznámila nás s dalším plusem výpravy Renata Rubášová z Centra pro zdravotně postižené. O nevšedním daru z Anglie jsme psali minulý týden.
Dozvěděli jsme se, že ochotně pomáhala i řada dalších lidí. Zmiňme třeba lékárnu ve Žďáru, která sponzorsky vybavila lékárničku a poskytla i opalovací krémy. A pokud jde o budoucí zážitky, o ty se s námi předsedkyně klubu Marie Dušková i další členové podělí po návratu.
Zdroj: Rokycanský deník, 1. 9. 2003

—————

Zpět


Kontakt

Klub Korálky

Masarykovo nám. 215/1
337 01 ROKYCANY


tel./fax: 371 723 759