Korálci připravují výstavu

27.03.2003 20:30

Korálci připravují výstavu

                Přípravy na velikonoční výstavu, kterou připravují členové rokycanského klubu Korálky na 14. – 16. dubna vyvrcholily čtvrtečním tvořením v Centru služeb ve Žďáru. Tentokrát děti tvořily symboly přicházejícího jara.

Se čtvrtkou papíru, látkami v něžných pastelových barvách a pestrobarevnými stužkami pak všichni společně vykouzlili velikonoční ozdoby v podobě vajíček. “Na výstavu se však chystáme už od února. Začali jsme keramikou, zdobili jsme pouka, vyráběli přáníčka. A maminky pokračují ve výrobě i doma,“ vysvětluje předsedkyně klubu Marie Dušková. „Docela se těším, až se po večerech pustím do kraslic zdobených voskovou technikou,“ potvrzuje Lucčina maminka v přátelské atmosféře, ve které zavoněly nazdobené perníkové řezy. „To Vojta Veverka slaví sedmé narozeniny, ale my se společně radujeme třeba jen z toho, že někdo z dětí mohl přestat brát léky, a vždycky to oslavíme nějakou mlsnotou,“ dodává Dušková.

Strom plný vajíček, kraslice i další výrobky vystaví Korálci, kteří expozici chystají ve spolupráci s Centrem služeb a Oblastní charitou, v prostorách centra. Výtěžek z akce podpoří činnost klubu, který ve svých řadách rád uvírá i další rodiny s postiženými dětmi.

Zdroj: Rokycanský deník, 27. 3. 2003

 

Korálci chystají velikonoční akci na úvodní tři dny příštího týdne

Už jenom tři dny příštího týdne se ponesou ve znamení velikonočního ladění. Klub Korálky, pracující pod Asociací rodičů a přátel zdravotně postižených dětí České republiky, pořádá ve spolupráci s Centrem pro zdravotně postižené (dále jen CZP) a Oblastní charita Rokycany velkou výstavu. K vidění bude v prostorách CZP, tedy ve druhém patře nákupního střediska Žďár na Masarykově náměstí.

Po všechny tři dny konání, tedy v pondělí, úterý a středu, můžete expozici navštívit od osmi do sedmnácti hodin. Vzhledem k tomu, že je akce prodejní, a po zkušenostech se zimní výstavou lze konstatovat, že počet exponátů se časem trvání výstavy určitě sníží. Po zahájení však zcela jistě uvidíte pomlázky, skutečné i papírové kraslice, zdobené různými technikami, dále nápadité slepičky, beránky, zvířátka z vizovického těsta, vyšívané motivy, různá přáníčka a jiné předměty, symbolizující blížící se svátky jara.

„Na řadě věcí dělaly samy děti, s přípravou dalších předmětů pomáhali přátelé, a pokud jde o nás, rodiče, my si za domácí úkol často brali práce s sebou domů na dokončení. Ať už ze schůzek v charitě či centru. Kromě toho mnozí z nás vyráběli doma ještě další předměty,“ slyšeli jsme od maminek. Jisté je, že si všichni, co se na tvorbě i organizování expozice podíleli, zaslouží jedničku. Pokud si tedy pospíšíte, mohou vaše domovy krášlit skutečné hezké předměty. Kromě toho vás může těšit skutečnost, že výtěžek akce bude věnován na další činnost klubu Korálky, tedy dětem.

Zdroj: Rokycanský deník, 9. 4. 2003

—————

Zpět


Kontakt

Klub Korálky

Masarykovo nám. 215/1
337 01 ROKYCANY


tel./fax: 371 723 759