2. 5. 2003 Tlupa čarodějnic obsadila Osecký vrch

02.05.2003 19:53

Mnohým řidičům, křižujícím okresní město, uchystala na frekventované silnici z Rokycan do Radnic překvapení tlupa čarodějnic.
Jednalo se o členy a příznivce klubu Korálky, sdružujícího zdravotně postižené děti. Jejich řady doplnily tety ze Sokola, které s mrňousky pravidelně cvičí. Skupina mířila na Osecký vrch, kde se zanedlouho rozhořel oheň na počest setkání čarovných mocností. O ten se v areálu hvězdárny postarali její zaměstnanci spolu s pracovníky Centra pro zdravotně postižené a Oblastní charity v Rokycanech. Filipojakubská noc, která se tu s malým předstihem slavila, byla opravdu společnou záležitostí mnohých. V průběhu dne k nim přibyli i členové skupiny Harcíři. Oblékli historické kostýmy a pochlubili se parádními šermířskými kousky.
„Tu čarodějnici, kterou jsme nesli v čele, vyrobila Alice Armstarková,“ slyšeli jsme. Figurína budila zaslouženou pozornost a není divu, že mnohým bylo pak líto ji spálit. Čaroděj Bumhrom, alias Martin Dušek, a jeho kolegové však stáli na svém, že to tak prostě musí být. Co kdyby si pak lidé umanuli na ně, jako tomu bylo v minulých staletích.
Divému reji přihlíželi také ochočení zvířecí pomocníci. Malý kouzelník Péťa Matějka si vzal myšky na rameno a na záda usadil dva oblíbené vypasené pavouky. Jeho kolega Honzík Čarnogurský se zase na setkání vydal se sovičkou Kukulou, našeptávající mu moudrosti do ouška. Martin Holšan se rozhodl pro civil, plnil totiž důležitou roli, vezl vuřty na táborák. Zato mami pověřil, aby se převlékla do čarodějnické róby. „Nechtěl bych takhle vypadat, já jsem se jí až bál,“ svěřil se. To Jaroslav Kopelent, jeden z tatínků zúčastněných dětí, se v čarodějnici změnil bez obav. A byla to pořádná herdekbaba, vybavená na cestu čtyřrychlostním motorovým koštětem s klaksonem. Jana Sedláčková naproti tomu vsadila na módní černorudou eleganci. „Na koště nekoukejte, je už trochu jeté. Absolvovalo se mnou sabat i loni, ale je kvalitní – březové. Letos jsem ho jen vyparádila, ale jakpak pěkně se na něm poletí,“ mínila jeho majitelka. Byla řečná, své profesní jméno nám však utajila. Mladá čarodějnice Sabina – Denisa Cenková – se ukázala být v tomto ohledu daleko přístupnější. Dokonce jsme se dozvěděli i to, že přeměna v nadpřirozenou mocnost si vyžádala necelou čtvrthodinku času.
Odpoledne na Oseckém vrchu bylo zkrátka veselé, nechyběly ani hry a soutěže.
Zdroj: Rokycanský deník 2. 5. 2003

—————

Zpět


Kontakt

Klub Korálky

Masarykovo nám. 215/1
337 01 ROKYCANY


tel./fax: 371 723 759